Bilim ve Teknoloji

Karbon Ayak İzi eTwinning Projemiz kapsamında "Gelecek Kodlama ile Gelecek " sloganı ile başlatılan Makers of Tomorrow Geleceği Kodlayanlar Kardeş Okul Projesinde öğrencilerimiz kodlama eğitimi alarak Scratch garfik tasarım eğitimine katıldılar. Eğitime katılan öğrencilerimize katılım belgeleri Okul Müdürümüz  Şeyhmus DEMİR tarafından takdim edildi. Projeye öncülük eden Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Tuba ÖZTÜRK SALMAN' a çalışmalarından ötürü teşekkür ederiz.

Uluslararası Enformatik ve Bilgi işlem Düşünme  Bilge Kunduz Etkinliğine katılan öğrencilerimize katılım belgelerini takdim ettik.

Öğrencilerimiz Robotik Kodlama kursumuza yoğun ilgi gösterdi. Yaparak yaşayar öğrenme odaklı kursumuz, öğrencilerin algoritmik düşünmelerini desteklemeyi amaçlamakatadır.

Türkiye Cumhuriyeti Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından düzenlenen Siber Zeka Bilgi Yarışmasına öğrencilerimiz katılım sağladı. Hem eğlendiler , hem öğrendiler..

Eyl

29-30 Haziran 2021 tarihlerinde TÜBİTAK desteği ile düzenlenen bilim fuarında 75 öğrenci 16 Danışman öğretmen rehberliğinde toplam 25 proje sergilendi. Proje yürütücüsü ve bilişim teknolojileri  öğretmeni Emine Salman'ın öncülüğünde birbirinden ilginç projelerin yer aldığı fuarın açılışı İl Milli Egitim Müdür Yardımcısı Murat Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Emin Duyan, Sube Müdürü Mehmet Ali Az, Memur-Sen İl Başkanı Eyyüp Değer, TUGVA İl Başkanı Muhyettin Ertaş, TÜBİTAK İl Koordinasyon Ekibi, okul müdürleri, veli, öğretmen ve öğrenciler katıldı.