HEDEF LGS

Nis

Hedef LGS Kapsamında velilere yönelik Sınav Kaygısı ve Basın Etme yollarına  yönelik broşür hazırlandı.

Velilere yönelik Sina Dönemi Ebeveynligi ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Nis

Hedef LGS Kapsamında 8. Sınıflarımıza yönelik Dikkat ve Odaklanma semineri düzenlendi.

Nis

Hedef LGS Kapsamında rehberlik servisi tarafından 8. Sınıf öğrencilerimize yönelik Sınav Kaygısı semineri düzenlendi.

Nis

Hedef LGS 2024 kapsamında 8. sınıflara yönelik Meslek Tanıtım etkinliği gerçekleştirildi. Bu kapsamda:

Gıda Mühendisi: Bahar Dinçer İrdam

Ziraat Yüksek Mühendisi: Şirin Aydın Kaya

Psikolog: Firdevs Yıldırım Demirkaya

Yazılım Mühendisi : Fatih Özdemir

Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı: Kadir Üründür

Prof. Dr. Mustafa Öztürk

Dr. Hayri Ay

öğrencilerimizle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.

Şbt

Hedef LGS kapsamında veli bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Sınıf öğretmneleri ve Rehberlik servisi LGS kapsamında öğrencilerin izlemesi gerek yollarda velinin rolünü, bu süreçte öğrencilerin yapmaları gerekn planlamaları ve DYK lara devam konularına değinildi.

Şbt

Rehber Öğretmenimiz Adem ŞİMŞEK Hedef LGS 2024 Liselere Hazırlık Programıyla ilgili öğrencilere Bilgilendirme Semineri düzenledi. LGS programının içeriği hakkında bilgiler verildi.

Hedef LGS Ekim 24 Kış Kamp Programı ile ilgili raporun değerlendirilmesi

Bir haftalık kamp süresince:

Kursa 165 öğrencinin katılımı sağlandı.

5 Deneme yapıldı.

Denemelerden sonra soru analizleri yapıldı.

Tespit edilen konu eksiklikleri giderildi.

Genel olarak verimli bir kamp süreci geçirildi.

Şbt

Hedef LGS 2024 Liselere Hazırlık Programı kapsamında okul müdürü Şeyhmus Demir başkanlığında öğretmenler bilgilendirildi.

Şbt

7.Sınıflara yönelik Rehberlik Servisince Etkili Ders Çalışma yöntemleri ile ilgili smeiner düzenlendi.

Öğrencilerin ders çalışırken dikkat etmesi gerek unsurlara değinildi.

Öğrencilerin faydalanması için El Broşürü Rehberlik servisince hazırlandı. El Broşürü için TIKLAYINIZ

Şbt

Hedef LGS 2024 Liselere Hazırlık Programı DYK da gerçekleştirilecek ders bazlı paket programı hakkında bilgilendirme çalışması yapıldı.

Mardin 1. Kitap Fuarı Söyleşi ve imza günleri konuğu Alişan KAPAKLIKAYA

“Kendini yeniden başlat” konulu söyleşisinde öğrencilerimizle yerimizi aldık Öğrencilerimize bu güzel ortamı oluşturan Mardin Valiliğine ve Büyükşehir Belediyesi 'ne teşekkür ederiz

Şbt

Yarıyıl tatilini Fırsat Bil!

Hedef LGS kapsamında yarıyıl tatilini değerlendirmek için Kamp Programı planlandı.  Program kapsamında; Soru Çözümü, Konu Tekrarı, Deneme Sınavları ile eksik konular tamamlanarak iöğrencilerimizin ikinci döneme hazır bir şekilde başlamış olması sağlanacaktır.

Şbt

Hedef LGS koordinatörler toplantısı düzenledi.  Toplantıda gelecek yıla için planlamalar, kamp programları, sınav soru rehberliği konuları masaya yatırıldı.

İl koordnatörleri toplantısında alınan kararlar:

1- İletişim bağının sürdürülmesi amacıyla whatsapp gruplarının oluşturulacağı toplantı katılımcılarına bildirildi.

2- Kılavuzda yer alan eylem planları çerçevesinde yapılacak toplantıların uygun olması halinde online düzenlenmesine karar verildi.

3- Her okulda Akademik Takip Komisyonunun oluşturulması ve komisyonun görev ve sorumluluklarına uygun olarak hareket etmesi kararlaştırıldı.

4- Yapılan proje ve çalışmalarda görünürlük çalışmalarına önem verilmesi ele alındı.

5- DYK’lardan yaşanan güçlükler ve güçlükleri aşmak için izleyeceğimiz adımlar ele alındı.

6-  Okulların koşulları sağlayarak iller arası kamp ve buna ek olarak okulların kendi okul bünyelerinde de kamplar  düzenleyebileceği bilgisi verildi.

7- Deneme sınavlarının arttırılmasına yönelik çalışmaların yapılması ve denemelerin ardından eksik olan kazanımların okullarda gözden geçirilmesi kararlaştırıldı.

Şbt

7. Sınıf öğrencilerimizin LGS sürecini planlama adına LGS Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Ara

Rehberlik servisi tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik zaman yönetimi ile ilgili broşür hazırlandı.