Ramazan 360

Yardım kampanyalarıyla, sohbet programlarıyla, ibadete teşvik projeleriyle, iftar buluşmalarıyla, Hasbi Radyosuyla, kısas-ı enbiya, sahabi ve dinî hikâye yarışmalarıyla, mukabeleleriyle bir başkadır Hasbi'de Ramazan. Mübarek ayın bereketli iklimini öğrenci, öğretmen ve velilerimizle birlikte doyasıya yaşıyoruz. Ayrıntılar Hasbi Ramazan kitapçığımızda.

Eyl

Ramazan sohbetlerimizde bu haftaki konumuz "Birlik ve beraberliğin önemi ve Ramazan'da yardımlaşma". YouTube kanalımızdan canlı olarak yayınlanan sohbetimizde değerli konuğumuz eğitimci Uğur KOCABEY'i dinleyeceğiz.

21.04.2021

BU RAMAZAN DA GÖNÜLLERE MİSAFİR OLDUK

Yardım etmek mi yardım edilmek mi daha mutlu eder insanı? Bu soruyu "Gönüllerinize misafir oluyoruz!" diyerek ihtiyaç sahibi öğrenci ailelerimize kumanya yardımı yapan velilerimize, öğretmenlerimize ve okul personelimize sormalı. Ve tabii ki biriktirdiği harçlığı, kumbarasını kırıp sadaka olarak veren kocaman yürekli öğrencilerimize sormak gerek.

Salgın dolayısıyla kendi öğrenci, öğretmen ve personelimizle yapamadığımız Ramazan erzak paketi dağıtımını Umut Kervanı Derneği işbirliği ile yaptık. Öğrenci, veli, öğretmen ve okul personelimizin gönderdiği yardımları Umut Kervanı Derneği aracılığıyla erzak paketi olarak ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırdık.

Evine erzak giden ailelerimiz sevinmiştir mutlaka. Ama asıl sevinenler veren el olmanın huzurunu duyanlardır. Bu kampanyadaki görünen amaç ihtiyaç sahiplerine ulaşmak; ancak asıl amaç öğrencilerimize yardım etme ve sadaka verme şuurunu kazandırmak ve onlara ihtiyaç sahibi bir gönle misafir olmanın güzelliğini tattırmak.

Bu vesileyle az çok demeden yardım gönderen öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve okul personelimize teşekkür ediyoruz. Yardımların yerine ulaşmasına vesile olan Umut Kervanı Derneğine de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz.

Yüce Allah ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım etsin. Bizleri bu yardımlara vesile eylesin. Yapılan tüm yardımları kabul eylesin.

Ramazan'a veda ettiğimiz şu günlerde bir kez daha gönüllere bir muhabbet vermek isteriz. Hayatı Ramazan gibi yaşamak için, değerli konuğumuz Dr. Öğr. Üyesi Fikret Özçelik hocamıza kulak verelim.