Pi sayısının yaklaşık değeri 3,14 olduğu için her yıl 3. ayın 14. günü 1988 yılından beri kutlanan "Dünya Pi Günü" dolayısıyla  Okulumuz Matematik Öğretmeni Nuray DEMİR öncülüğünde 7. sınıf öğrencileri ile beraber pi sayısına dikkat çekmek adına tarihi ve nerelerde kullanıldığıyla ilgili etkinlikler ve pano çalışması gerçekleştirdi. Bu güzel çalışma için Matematik Öğretmenimiz Nuray DEMİR ve etkinlikte emek veren öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kudüs Sancaktarları Atölyesi çalışmaları devam ediyor.

Uzun süredir okulumuzda sürdürülen Kudüs Sancaktarları Atölyesi  Kudüs temalı kitap okumaları çerçevesinde varlığını sürdürüyor.

Bu ayın kitabı olarak "Selam Sana Ey Kudüs" kitabını masaya yatıran atölyede kitap hem okunup hem de kritiği yapılıyor.

Çorbada Tuz ve ÇEDES Projeleri kapsamında Ramazan faaliyetleri çerçevesinde veli, öğretmen ve öğrenci işbirliğinde onlarca yetim ve muhtaç aileye nakdi yardım zarfları ulaştırıldı.Desteklerinden dolayı velilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yönelik Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında;

Resim Dalında Emre Kut İlçe 1⃣.liği,

Şiir Dalında Zeynep Demircan İlçe 1⃣.liği,

Kompozisyon Dalında Z.Şeyma Salman İlçe 1⃣.liği ile okulumuzu gururlandırmışlardır.

Öğrencilerimizi tebrik eder,

Danışman öğretmenleri Zekeriya Kaya, Mustafa Akın ve Hakan Ersan 'a emeklerinden ötürü teşekkür ederiz.

Tazof'(Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu)un düzenlediği Akıl ve Zeka Oyunları turnuvasının Artuklu elemelerinde okulumuz öğrencilerinden;

Damla Yeşilmen, Küre İlçe 1.si

Furkan Atış, Pentago İlçe 1.si

Ayşe Ecrin Çetinkaya, Kulami İlçe 2.si

Hayrunnisa Ekinci, Mangala İlçe 2.si oldular.

Öğrencilerimizi tebrik eder, danışman öğretmenimiz Murat AKBAŞ'a teşekkür ederiz

15.03.2024 - 16.03.2024 tarihleri arasında Van ilinde düzenlenen Judo Küçükler Erkek Grup müsabakalarında ögrencimiz bölge birincisi olmuştur. Tebrik ederiz.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında yine e-Twinning projesinde yerimizi aldık. Öğrencilerimizle teknolojiyi daha etkili kullanarak, İngilizce yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ortaya koyarak proje ortaklarımızla eğlenceli ve verimli bir proje ortaya koymak için öğrencilerimiz iş başında.

OKULUMUZDA RAMAZAN HEYECANI BAŞLADI

DKAB öğretmenlerimiz öncülüğünde öğrencilerimiz tarafından sınıflarda ve koridorlarda Ramazan Panoları hazırlandı. Mukabeleler başladı. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve M.Akif Ersoy'u anma günü kapsamında İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında ilçe birincisi olan Osman ERAKUMAN İlçe  Müdürü Sayın Mehmet Emin DUYAN tarafından ödüllendirildi.

12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy 'u anma günü kapsamında İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında okulumuzu temsil eden Osman ERAKUMAN İlçe 1⃣. si olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, Danışman öğretmeni Mehmet Emin GÜNDÜZ' e emeklerinden ötürü teşekkür ederiz.İl finalinde başarılar dileriz

Başarılarımızın olmazsa olmazı Velilerimiz

1️⃣. dönemin genel analizi ve 2️⃣. dönem yapılması planlanan çalışmalarla ilgili konuşmak üzere 5️⃣. sınıf öğrencilerimizin velileri ile bir araya geldik.

İşbirliğini varlıklarıyla ve katılımlarıyla her daim hissettiren tüm değerli velilerimize katılımlarından ötürü teşekkür ederiz

Okulumuz,

Mardin Okul Sporları Satranç turnuvasında;

Küçükler kızlar kategorisinde il 1.lik

Küçükler genel'de il 4.lük ve Yıldızlar kızlar'da il 2.lik kupasını kazanmışlardır.Öğrencilerimizi tebrik eder, koordinatör öğretmenimiz Selim ARSLANHAN'a teşekkür ederiz.

Çocuklarımız için birlik olma yolunda 2023-2024 Eğitim öğretim yılı II. Dönem sınıf veli toplantılarımıza Siz değerli velilerimizi bekliyoruz.

Katılımı ve desteğiyle gücümüze güç katacak Velilerimiz; *Çocuklarımız için Bir Olalım, Birlik Olalım* .

Mardin Gençlik Spor Müdürlüğü 'nce düzenlenen Futsal Okulllar Arası Müsabakalarda Yıldızlar kategorisinde öğrencilerimiz Artuklu 1.liği elde etmişlerdir. Öğrencilerimizi tebrik eder,bu başarıda emeği geçen İsmail BOZAN ve Mesut BAŞÇI hocalarımıza teşekkür ederiz

Mardin 1. Kitap Fuarı'nda Yazar İhsan Süreyya Sırma'nın “Selahaddin-i Eyyubi ve Haçlı Seferleri” konulu söyleşisinde öğrencilerimizle birlikte yer aldık. Bu güzel ortamı sağlayan MardinBuyukshr ve Mardin_Valiligi'ne teşekkür ederiz.